English Arabic
به شمس توس خوش آمدید. / ثبت نام کنید / ورود
    
 

اخبار

جشنواره دانشجویان خارجی رضوی برگزار شود

جشنواره دانشجویان خارجی رضوی برگزار شود
یک پژوهشگر و استاد دانشگاه گفت: لازم است از خارجی‌های حاضر در ایران استفاده کنیم تا نماینده فرهنگ رضوی در کشورهای خود باشند. یکی از پیشنهادات ما در این زمینه برگزاری جشنواره دانشجویان خارجی فرهنگ رضوی است. به گزارش ستاد خبری بیستمین دوره جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) ادریس راموز در نشست هم اندیشی نقطه یابی دیپلماسی رضوی و دیپلماسی زیارت در برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: تعاملات بین المللی فرهنگی یکی از برش های مهم فعالیت فرهنگی در نظام جمهوری اسلامی با توجه به خط مشی های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری است که امروز رئیس جمهور این موضوع را پیگیری می کند.

وی اضافه کرد: بر همین اساس یک سند پیشنهادی تنظیم شده تا بنیاد بتواند در قالب آن در یکسری سطوح تعیین شده اهداف کلی، سیاست ها و راهبردهای مربوط به توسعه فرهنگ رضوی در عرصه بین المللی را دنبال کند.

راموز خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه کشور ما از مقوله امامت و حرم مطهر رضوی بهره مند است، می توان ارتباطات میان فرهنگی بین المللی را با استفاده از همین ظرفیت توسعه داد و تقویت کرد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر لزوم نهادینه سازی گفتمان امامت در حوزه ارتباطات میان فرهنگی بین المللی گفت: در این ساحت نمادهایی چون ایرانی بودن و اسلامی بودن اهمیت پیدا می کند. امروز 2 بال امام رضا(ع) و حکیم ابوالقاسم فردوسی می تواند یک رابطه مکمل فرهنگی برای ما تعریف کند.

وی ادامه داد: امام رضا(ع) و زیارت در ساحت جهان اسلام، جهان تشیع، فارسی زبانان، ایرانیان خارج از کشور و جهان شهرهای فرهنگی می تواند نقطه عظیمت ما در تعاملات بین المللی باشد. آنچه که در ساخت جهان اسلام به عنوان عنصر مهم شناخته میشود، موضوع وحدت است. در حقیقت مقوله امامت می تواند به عنوان عاملی وحدتبخش در کشورهای مختلف اسلامی مورد استفاده قرار گیرد و در جهان تشیع نیز عاملی برای هویت بخشی باشد.

راموز با بیان اینکه در لایه ارتباط گیری با فارسی زبانان نیز باید تقویت آثار فرهنگی مبتنی بر امامت را دنبال کرد، تصریح کرد: در لایه مربوط به ایرانیان خارج از کشور نیز موضوع زیارت حائز اهمیت خواهد بود.

وی با تاکید بر لزوم برعکس کردن فرایند ترجمه آثار و تولید محتوا در زمینه زیارت عنوان کرد: باید کاری کرد که سفرنامه نویسان و مستندسازانی از دیگر کشورها در مشهد حضور پیدا کنند و از تجربیات خود سفرنامه بنویسند و مستند بسازند. البته در این میان ارتباط گیری ما با دیگر فرهنگ ها نباید مبتنی بر تفکر شیعه اثنی عشری باشد چون چنین رویکردی شکست خواهد خورد. در واقع باید بر اساس سه عنصر جدیدی که در نظم جدید دیپلماسی فرهنگی مهم دانسته می شود، یعنی آموزش، خانواده و هنر به ارتباطات فرهنگی در عرصه بین الملل دامن بزنیم. اتخاذ یک دیپلماسی خلاق و پویا در این مسیر کارساز است.

این پژوهشگر و استاد دانشگاه بیان کرد: همچنین لازم است از خارجی‌های حاضر در ایران استفاده کنیم تا نماینده فرهنگ رضوی در کشورهای خود باشند. یکی از پیشنهادات ما در این زمینه برگزاری جشنواره دانشجویان خارجی فرهنگ رضوی است.

راموز خاطرنشان کرد: راهبرد ما در این مسیر هم طبقه‌بندی نهادها، ایجاد یک بانک اطلاعاتی ناظر به شخصیت‌ها و فعالان فرهنگی، طراحی و راه اندازی یک پایگاه داده، ایجاد زمینه تعامل با نهادهای ذی مدخل در عرصه بین الملل، شناسایی نیازها و... است. همچنین لازم است بیش از 6 میلیون اثری که به مناسبت فرهنگ رضوی تولید شده را بازآفرینی کنیم و در اختیار موسسات و نهادهای بین المللی قرار دهیم.انتهای پیام/س.ک/
ستاد خبری بیستمین دوره جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)
۱۳ خرداد ۱۴۰۲ ۱۲:۲۱

اظهار نظر

میانگین امتیاز کاربران: 0.0  (0 رای)

امتیاز:
 
نام فرستنده:
پست الکترونیک: *  
نظر: *
 
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500  


کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) می‌باشد.