عضو شورای انجمن ادبی رضوی با بیان اینکه "شاعران جوان به سمت تبیین سیره و سبک زندگی امامرضا(ع) رفتهاند" گفت: تعداد شعرهای کلاسیک که به نمادهای مرتبط با امامرضا(ع) یعنی حرم گنبد و بارگاه و غیره میپرداخت، کمتر شده است.
محمد نیک در گفتوگو با ستاد اطلاعرسانی بیستمین دوره جشنواره ملی و بینالمللی فرهنگی و هنری امامرضا علیهالسلام، اظهارداشت: بنده در اتاق فکر جشنواره شعر امامرضا علیهالسلام قبل از کرونا حضور فعال داشتم و حتی در چندین دوره داور و نظار جشنواره بودم.
وی ادامه داد: هرکاری بنیاد امام رضا (ع) برای تبیین و سیره و سبک زندگی امام رضا (ع) انجام دهد وظیفه اش است و باید در قالب هنر و ادبیات به تبیین سیره و سبک زندگی امام رضا پرداخته شود. مقام معظم رهبری فرمودند هر کاری که در قالب هنر باشد ماندگار میماند؛ من افتخار میکنم که جزئی از برگزار کنندگان جشنواره شعر رضوی بودم و چندین بار برگزیده این جشنواره شدم.
عضو شورای انجمن ادبی رضوی با بیان اینکه تبیین یعنی بیان کردن حقایق و واقعیت گفت: تبیین سیره رضوی در قالب هنر بسیار کار ارزنده ای است و اگر این کار در مورد امام هشتم صورت بگیرید اَجر دینی و اخروی دارد. در سالهای گذشته سبکهای کلاسیک در شعر امام رضا بود یعنی بیشتر ضامن آهو، گنبد، بارگاه و کبوتر که نمادهای رضوی بود در اشعار رضوی دیده میشد و کمتر در اشعار بحث شخصیت و معرفت امام رضا(ع) مورد توجه شاعران قرار میگرفت.
وی ادامه داد: در چند سال اخیر شعرهایی که به جشنواره ارسال میشد کمتر کلاسیک و نماد گونه بود و بیشتر به سمت حرفهای دلشان رفته اند و شاعران و هنرمندان علاقمندیشان را به زیارت امام هشتم بیان میکنند. شاعران جوان با نو آوری هایی که دارند واقعیتهای زندگی امام هشتم را بیان کنند تا بتوانند سرمشق و الگویی برای جامعه باشند.
عضو شورای انجمن ادبی رضوی بیان کرد: برای اینکه شعری در جامعه عمومیت داشته باشد باید ابتدا شاعر خودش عامل باشد عمل بکند؛ اگر کسی خودش حرفی بزند و شعری بگوید که عامل نباشد به نظر من اثر گذار نخواهد بود، آنچه به جامعه شیعه امام هشتم مربوط میشود در این آثار به چشم میخورد و بسیار میتواند در تبیین سیره و سبک زندگی رضوی کمک کند.
نیک عنوان کرد: شاعران جوان به خوبی توانستند به شکل جوان پسند امروزی شخصیت و سیره امام رضا (ع) را اشعارشان برای مردم تبیین کنند؛ در واقع شاعر باید خودش از طرف ائمه هدایت شده باشد تا بتواند با اشعار خودش جامعه را هدایت کند؛ شاعر و شعر هر دو هدایتگرند یعنی شاعر توسط شناخت ائمه هدایت شده و با شعرش جامعه را هدایت میکند.
وی گفت: مقام معظم رهبری به هنرمندان شاعر اهمیت میدهند و راهگشای شاعران هستند و تا امروز هیچ کدام از مسئولان را که علاقمند به شعر باشند و به این ابزار هنری توجه داشته باشد را ندیدم؛ در حالی که شعر ابزار بسیار خوبی در انتقال مفاهیم و فرهنگ سازی است.
انتهای پیام/
|