امیرعلی عموزاده در گفتوگو با ستاد اطلاعرسانی بیستمین دوره جشنواره ملی و بینالمللی فرهنگی و هنری امامرضا علیهالسلام، درباره هشتمین جشنواره ملی گرافیک رضوی به میزبانی قم اظهار کرد: به همت بنیاد امامرضا و دستاندرکاران این جشنواره در استان قم، ملزومات برگزاری یک جشنواره باکیفیت در بخشهای مختلف ازجمله پرچم، کتیبه و تصویرسازی تدارک دیده شده است.
وی ادامه داد: بر همین اساس بنا شد از سراسر ایران هنرمندان تصویرساز و گرافیک به قم دعوت شوند تا یک کارگاه چهار روزه با حضور اساتید شجاعی، نجابتی و حسینی برگزار شود. الحمدالله این کارگاه آموزشی و تولید اثر بنابه همکاری و همدلی دوستان هنرمند و محوریت کانون هنر شیعی و دبیرکلی استاد مسعود نجابتی پایان یافت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم عنوان کرد: انشاءالله کارگاه بعدی ذیل جشنواره گرافیک را کانون هنر شیعی طی همین روزها در تهران دایر خواهد کرد؛ تمام افراد فعال در عرصه برگزاری چنین کارگاههایی جزو دلدادگان اهلبیت(ع) هستند و بر همین مبنا ذکر امامرضا(ع) به عنوان بالاترین کارکرد این کارگاهها محسوب میشود.
وی با تقدیر از دستاندرکاران برگزاری جشنواره ملی گرافیک رضوی، بیان کرد: در سالهای گذشته رشتههای مرتبط با این جشنواره در تصویرگری و تصویرسازی و تمثیلهایی از حرم امام رضا علیه السلام شامل گنبد و بارگاه، ضریح و پنجره فولاد و ضامن آهو خلاصه میشد اما امسال علاوه بر استفاده نقاط قوت گذشته، کار بسیار زیبا و پسندیدهای شد که عزیزان موسسه کانون هنر شیعی یک تعداد از آیات و روایات امامرضایی را در اختیار شرکتکنندگان قرار دادند تا براساس آن اثر هنری تولید شود؛ یعنی صرفاً مبنای کار گنبد و بارگاه و کبوتر و ضامن آهو نباشد بلکه با گنجاندن یک روایت حدیث این کار به معرفتافزایی مخاطب کمک کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم ضمن اشاره به ضرورت معرفتافزایی نسبت به سیره زندگی امامرضا(ع) در بین اقشار مختلف جامعه تصریح کرد: در همین راستا طبعاً ما در استان قم طی ایام سال برنامههایی به مناسبتهای مختلف ملی و دینی تدارک دیدهایم تا سبب افزایش بصیرت و معرفت به جایگاه والای امامرضا علیهالسلام در بین مردم شود. البته بخش دیگر در این زمینه مربوط به کتابهایی است که توسط مولفین به سفارش ارشاد یا مستقلاً در زمینه مذهب و ائمه منتشر میشود.
وی افزود: استان قم بعد از تهران بیشترین مجوز صدور کتاب را دارد و در حوزه انتشار کتب دینی صاحب جایگاه نخست در کشور است؛ هرچند اگر ما لایق باشیم و هر روز ۲۴ ساعت عمرمان را معطوف و صرف معرفتافزایی نسبت به جایگاه این امام بزرگوار کنیم بازهم ذرهای از حق مطلب ادا نشده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با بیان اینکه جشنوارههای مرتبط با امامرضا علیهالسلام میتواند به تبیین فرهنگ رضوی کمک کند، گفت: در عین حال باید این جشنوارهها را عمومیسازی کرد؛ عمومیسازی چنین جشنوارهایی بهویژه جشنوارههای مرتبط به ثامنالائمه(ع) سبب میشود فرهنگ رضوی بیش از پیش در میان مردم گسترش پیدا کند.
عموزاده اظهار داشت: اگر همچنان تلاش شود این جشنواره عمومی و مردمیسازی شود، یقیناً اثرات و ثمرات بیشتر خواهد بود و مسلماً این جشنوارهها بیش از هر زمان در تبیین شخصیت امام هشتم(ع) موثر واقع میشود.
گفتنی است؛ فراخوان هشتمین جشنواره ملی گرافیک رضوی با همکاری کانون هنر شیعی (shiaarts.ir) به میزبانی قم از مدتها قبل آغاز شده و دریافت آثار تا 10 اردیبهشتماه 1402 ادامه دارد.
انتهای پیام/