دبیر ششمین جشنواره آواها و نواهای رضوی گفت: یکی از اهداف ما در جشنواره آواها و نماهای رضوی تبیین سبک رضوی به واسطه نقش آواها و نواها در جامعه است.
احمد صدری در گفتوگو با ستاد اطلاعرسانی بیستمین دوره جشنواره ملی و بینالمللی فرهنگی و هنری امامرضا علیهالسلام، اظهارداشت: در جلسه مشترکی که با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس داشتیم،با توجه به اینکه در این دوره اجراها به دو صورت، اجرا در فضای باز و اجرا در فضای بسته برگزار میشود ، مکانهایی که قرار است اجراهای فضای باز در آنجا انجام شود را مکان یابی کردیم و از این مکانها بازدید میدانی داشتیم همچنین با گروه های دعوت شده هماهنگی لازم برای حضورشان در فضای باز انجام شده است.
وی ادامه داد: در کنار جشنواره با همکاری دانشگاه آزاد گروه موسیقی واحد شیراز ؛بخش پژوهشی طبق تفاهم نامه با این دانشگاه قرار است در زمان برپای جشنواره برگزار شود این نشست پژوهشی به تجزیه و تحلیل آواها و نواهای رضوی به صورت علمی می پردازد که در این جلسه 4 سخنران مقالات خود را در زمینه آواها و نواهای رضوی ارائه می دهند و مقالاتی که بعد از این نشست به دبیر خانه جشنواره ارسال می شود در کتابی منتشر خواهد شد.
دبیر اجرایی ششمین جشنواره آواها و نواهای رضوی بیان کرد: "نوبت نوازی امامزاده شاه زید کرمان" که چهار الی پنج نقاره زن کنار هم مینشنند و ریتم های ویژه ای را اجرا میکنند که در بخش رضوی خودش ریتم خاصی دارد و تجزیه و تحلیل این نوع ریتم ها را خواهیم داشت.
صدری تصریح کرد: این نشست بسیار تخصصی در ارتباط با خود این نوع نواها و آواهای رضوی است.هدف ما از این نشست آشنایی دانشجویان با این نوع موسیقی است و اینکه بتوانند از آن بهره برداری کنند همچنین بدانند چه ذخیره غنی برای الهام گرفتن در دست دارند تا بتوانند آثار جدید ی خلق کنند .
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این جلسه یک کارگاه آموزشی و پژوهشی دیگری نیز با افرادی که در حوزه موسیقی آیینی و مذهبی فعال هستند را با حضور یک یا دو خواننده ملی که در زمینه آواهای آیینی کار کردند برگزار خواهد شد در این کارگاه هنرمندان به صورت عملی با یکدیگر کار خواهند کرد مثلا یک قطعه از چاووشی را با هم تمرین میکنند و استاد ایرادهایشان را رفع میکند.
دبیر اجرایی ششمین جشنواره آواها و نواهای رضوی افزود: در بخش رقابتی کارها توسط هنر جویان از طریق سایت شمس توس در حال بارگذاری است و دبیرخانه این آثار را دریافت میکند و اگر نقصی وجود داشته باشد با اساتید و متقاضیان صحبت میشود ضمن اینکه فراخوان این جشنواره از یک ماه پیش در مراکز فرهنگی و انجمن های موسیقی سراسر کشور ارسال شده وبا توجه به اینکه قرار بود مهلت ارسال آثار تا 15 اسفند باشد اما تا 30 فروردین تمدید شد.
صدری بیان کرد: هرچند که سالهای گذشته که این جشنواره در تهران برگزار می شد و گروه ها به شهرهای مختلف استان تهران اعزام میشدند که این حضور درشهرستانها با استقبال خوب مردم مواجهه میشد؛ اما فعلا برنامه ای برای اعزام گروه های شرکت کنند در جشنواره به شهرها و روستا نداریم.
دبیر اجرایی ششمین جشنواره آواهای و نماها رضوی ادامه داد: زمانی قرار است به صورت مستقیم به امام رضا (ع) در هنرمان که میخواهد شعر باشد یا آوا و نوا اشاره کنیم یعنی در هر بیت اسم امام رضا(ع) باید در شعر شنیده شود اما زمانی است که ما می خواهیم مفاهیم و سبک رضوی به جامعه منتقل کنیم یعنی سیره رضوی را با کمک آواها و نواها به نسل جوان و نوجوان تببین کنیم.
وی با بیان اینکه مرکز آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی بیش از 10 ساعت از این نوا ها و آواها را ضبط کرده است در حالی که حجم ضبط شده بیش از این ها بوده است افزود: همین موضوع چاووشی خوانی را درنظر بگیرد خود چاووشی خوانی به تنهایی قابلیت یک جشنواره دارد چون با گویش ها و لحنهای مختلف توسط اقوام مختلف در پیشواز و استقبال ها خوانده می شود یا حتی بحث پیش خوانی های تعزیه هم همین موضوع را می بینید که در مناطق، اقوام و لهجه و گویش گستردگی تنوع دارد.
صدری گفت: امسال در نظر داریم از هنرمندان ملی که برای فرهنگ رضوی کار تولید کردند در اختتامیه به صورت خاص تجلیل کنیم علاوه بر این از کشورهای همجوار مانند ترکیه، تاجیکستان و افغانستان دعوت کردیم تا در این جشنواره حضور یابند.
دبیر اجرایی ششمین جشنواره آواها و نواهای رضوی گفت: امسال نگاه بنیاد امام رضا(ع) این است که برگزیده های این جشنواره رها نشوند و بعد از اعلام برگزیدههای جشنواره ها آثارشان به صورت حرفه ای ضبط و در اختیاره مردم قرار گیرد.
انتهای پیام/
|