هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر رضوی به زبان ترکی-آذری با شرکت شاعران کشورهای مختلف جهان برگزار میشود و در این جشنواره، آذریزبانان جهان در وصف عالم آلمحمد(ص) میسرایند.
به گزارش ستاد اطلاعرسانی بیستمین دوره جشنوارههای ملی و بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع)، بارگاه مطهر رضوی همواره در طول سال پذیرای فرهنگها و قومیتهای گوناگون از سراسر دنیا بوده و در این بین آذریزبانان حضوری پررنگ برای عرض ارادات به ساحت آن امام همام داشتهاند.
این حضور همواره در جشنهای گرامیداشت سالروز میلاد اهل بیت و مناسبتهای مذهبی شیعیان بسیار چشمگیر بوده و نقش آذریزبانان برای ترویج فرهنگ رضوی، نقشی بیبدیل است. لذا اکنون جشنواره بینالمللی شعر رضوی در این برهه حساس تاریخی میتواند اثرگذاری شایانی در عرصه ادبیات از خود بر جای بگذارد.
به همین منظور گفتوگویی کوتاه با سعید سلیمانپور دبیر هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر رضوی به زبان ترکی-آذری داشتیم. وی در گفتوگو با خبرنگار ما، ضمن اشاره به اهداف این جشنواره اظهار کرد: ترویج اندیشه امامت و تحکیم نظام ولایت با محوریت شخصیت، سیره و معارف امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی در سطح جامعه از طریق گسترش فعالیتهای فرهنگی، هنری و رسانهای؛ شناسایی، معرفی و گرامیداشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان برتر آثار فاخر فرهنگی، هنری و رسانهای مرتبط با آن حضرت و حمایت از شاعران مذهبی و آیینی در حوزۀ زبانهای غیرفارسی از جمله اهداف تعیین شده برای این جشنواره است.
سعید سلیمانپور به موضوعات این جشنواره پرداخت و ادامه داد: سیره و معارف رضوی، برداشت شاعرانه از روایات و معارف آسمانی زیارتنامه امام رضا علیه السلام، فضائل، مناقب، مدایح، احادیث و روایات رضوی به همراه سیره و معارف مرتبط با حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها از جمله مهمترین محورهای این جشنواره خواهد بود.
وی با بیان اینکه تمامی آثار برگزیده و تأیید شده هیئت داوران در سال جاری به صورت ویژه چاپ و کتاب مجموعه آثار به شرکت کنندگان اهدا خواهد شد، خاطرنشان کرد: قابل توجه علاقهمندان اطلاع رسانی کلیات جشنواره از طریف تارنمای شمس توس به نشانی shamstoos.ir و فرآیند ثبت نام و ارسال اثر از طریق پورتال portal.shamstoos.ir انجام میشود.
دبیر هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر رضوی به زبان ترکی-آذری با اشاره به اینکه جوایز نفیسی برای برگزیدگان ملی و بینالمللی این جشنواره تعیین گردیده است، تصریح کرد: ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ آخرین مهلت ارسال آثار و نیمه اول خرداد ۱۴۰۲ زمان برگزاری اختتامیه این رویداد خواهد بود. در این راستا مراکز فرهنگی هنری استان آذربایجان غربی به عنوان مکان برگزاری این جشنواره فاخر مشخص شدهاند. انتهای پیام/
|