مدیرعامل بنیاد بینالمللی امامرضا(ع) گفت: اعتبار جشنواره شعر رضوی به زبان عربی در گذشته 66 میلیون تومان بود که امسال به 800 میلیون تومان افزایش یافت.
به گزارش ستاد اطلاعرسانی بیستمین دوره جشنوارههای ملی و بینالمللی فرهنگی و هنری امامرضا(ع)، نشست خبری سیزدهمین جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان عربی دوشنبه (24 بهمن) با حضور مرتضی سعیدی زاده مدیر عامل بنیاد بین المللی فرهنگی وهنری امام رضا (ع) و هیات همراه در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد.
مرتضی سعیدی زاده در این نشست اظهار کرد: بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) به عنوان تنها نهاد دولت جمهوری اسلامی در موضوع فرهنگ و توسعه رضوی، قریب به 10 سال است که فعالیت میکند.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا (ع)، با بیان اینکه نگاه ما به ماموریت بنیاد، نگاه احیای امر اهل بیت (ع) است، اضافه کرد: این بنیاد میخواهد در بعد بینالمللی با آحاد جامعه بیشتر گفتوگو و تعامل داشته باشد و ماموریت خود را گسترش دهد و محاسن کلام اهل بیت (ع) را با زیبایی منتقل کند و تحقق این هدف تنها از بستر هنر و رسانه امکانپذیر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) بیستمین دوره خود را سپری میکند که از میلاد امام رضا (ع) در خرداد سال جاری آغاز به کار کرد، افزود: این جشنواره، عمومیترین جشنواره کشور است به این دلیل که وجود مقدس امام رضا (ع) با همه گفتوگو میکند و هم اینکه جشنواره در طول این سالها آماری بالغ بر هشت میلیون و 500 اثر را دریافت کرده و نشاندهنده ارتباط این جشنواره با لایههای مختلف جامعه است.
سعیدی زاده، با بیان اینکه در طول سالیان گذشته فعالیت بنیاد و جشنواره امام رضا (ع) در 2 هزار نقطه جهان گسترش پیدا کرده است، ادامه داد: جشنواره امسال تفاوتهایی با سالهای گذشته دارد و با توجه به پاسداشت عمومی شدن جشنواره، مقداری جریان این رویداد را به سمت تخصصی شدن هم پیش میبریم و طرح تحولی مبتنی بر این رویکرد نوشته و تدوین شده است.
وی با اشاره به اینکه منظور از تخصصی شدن جشنواره این است که فضای رقابتی بین اصحاب هنر و رسانه برای تولید محصول فاخر و اثرگذار در حوزه رضوی برای بدنه عمومی جامعه شکل بگیرد، تصریح کرد: جشنواره امام رضا (ع) اگر قرار است تحولی پیدا کند، محصولات آن باید به تایید نخبگان برسد و در معرض آحاد جامعه مورد استفاده و بهرهمندی قرار بگیرد.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا (ع)، با بیان اینکه با این رویکرد ظرفیت شورای سیاستگذاری جشنواره را یک ظرفیت ملی انتخاب کردیم، گفت: در این راستا چندین جلسه در بنیاد و شورای سیاستگذاری برگزار شد که یکی از محورهای مورد بحث افزایش اعتبارات شورا بود.
وی با اشاره به اینکه سالهای گذشته جشنواره با رقم حداقلی مدیریت میشد ولی امسال اعتبارات را افزایش دادیم، عنوان کرد: در این زمینه اعتبار جشنواره شعر رضوی به زبان عربی که در گذشته 66 میلیون تومان بود، امسال به 800 میلیون تومان افزایش یافت.
سعیدی زاده، با بیان اینکه جشنواره شعر رضوی به زبان عربی رویکرد بینالمللی دارد که در کشورهای عرب زبان منطقه برگزار میشود، ابراز کرد: یکی از محورهای تحولی این جشنواره این است که داوران بینالمللی هستند و از 11 کشور در این جشنواره شرکت کردند.
وی کارگاههای آموزشی، نشستها و شبهای شعر و جلسات توجیهی با شاعران را از دیگر رویکردهای تحولی این جشنواره دانست و اذعان کرد: امسال اولین سالی است که برنامههای جنبی را به عنوان یکی از محورهای جشنواره قرار دادیم؛ این جشنواره میتواند محل وفاق همه گروههای جامعه، صاحبان اندیشه و رسانه باشد و میتوان با محوریت امام رضا (ع) با شکل جدیدی به عرصه فرهنگ عمومی جامعه پرداخت و اتفاقات خوبی را تجربه کنیم.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا (ع)، از دیگر نکات این جشنواره را محصولمحور بودن آن دانست و تاکید کرد: میتوانیم هم در اختتامیه جشنواره استانی به همت دبیرخانه جشنواره و مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، کتاب جشنواره را رونمایی و هم در جشن اختتامیه که ولادت امام رضا (ع) در مشهد برگزار میشود، کتاب برگزیده اشعار شعر رضوی عربی در 20 دوره گذشته رونمایی کنیم؛ علاوه بر آن تولید محصولات رسانهای، نماهنگ و کلیپ به صورت مشخص با شعرخوانی شاعران برگزیده جشنواره اتفاق خواهد افتاد.
وی از طراحی تندیس ویژه جشنواره امام رضا (ع) به نام «نشان ارادت» خبر داد و یاد آور شد: این تندیس به نفرات اول جشنوارههای رضوی در شب میلاد امام رضا (ع) در مشهد مقدس به صورت یک برنامه اختصاصی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اهدا خواهد شد.
مرتضی حیدری آلکثیر نیز در این نشست اظهار کرد: امسال جشنواره شعر رضوی به زبان عربی با رویکرد جدید بنیاد بینالمللی امام رضا (ع)، هم از حیث آثار ارسالی و هم حضور داوران بینالمللی و شرکت شاعران شاخص عرب ارتقا داشته است.
دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی شعر رضوی به زبان عربی، با بیان اینکه از اعلام فراخوان جشنواره تا 15 بهمن که آخرین مهلت ارسال آثار بود، 170 اثر در دو بخش شعر فصیح و شعر شعبی ارسال شد، افزود: این آثار از 11 کشور جهان از جمله چاد، ساحل عاج، لبنان، سوریه، عراق، فلسطین، یمن، امارات، ایران و ... هستند.
وی اضافه کرد: از 170 اثر ارسالی 10 اثر به دلیل رعایت نکردن نکات فنی شعر، حذف شد و در بررسی و غربالگری بعدی 70 اثر در بخش شعبی و 70 اثر در بخش فصیح تایید شد و در نهایت در بخش فصیح 15 اثر به عنوان نامزد دریافت جایزه معرفی شدند.
حیدری آلکثیر، با اشاره به اینکه در بخش شعر فصیح، برای اولین بار 90 قصیده دریافت کردیم، این در حالی است که سالهای قبل بین 50 تا 60 اثر ارسال شده بود، عنوان کرد: داوری بخش فصیح شب گذشته پایان یافت و سه نفر برگزیده شدند که از کشورهای سوریه، بحرین و ایران هستند و شاعرانی نیز شایسته تقدیر خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: در بخش شعبی رقابت بسیار نزدیک است و داوران همچنان در حال بررسی آثار هستند و قرار است 15 قصیده را به عنوان نامزد دریافت جایزه معرفی کنند که از بین آنها، سه نفر برگزیده میشوند و افراد شایسته تقدیر هم خواهیم داشت.
دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی شعر رضوی به زبان عربی، با بیان اینکه داوران بخش فصیح «نجاجالارسان» از عراق و «ناصر زین» از بحرین هستند، ابراز کرد: امشب افتتاحیه جشنواره شعر رضوی به زبان عربی را در شهرستان باوی خواهیم داشت که با حضور چند تن از شاعران استان و مسئولان برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه از (1 تا 10 اسفند) چهار محل دیگر در استان خواهیم داشت و اختتامیه جشنواره نیز در شوش و در یادمان دعبل خزاعی برگزار میشود، یاد آور شد: در بخش بینالملل نیز یک ماه پیش یک محفل شعر در بصره عراق برگزار شده و بناست بعد از اختتامیه این فعالیتها ادامه داشته باشد و در نجف و عمان نیز دو محفل شعر دیگر با حضور شاعرانی از کشورهای عربی و ایران خواهیم داشت. انتهای پیام/
|