به گزارش ستاد اطلاعرسانی بیستمین دوره جشنواره ملی و بینالمللی فرهنگی و هنری امامرضا علیهالسلام، مهدی سیمریز در حاشیه مرحله نخست داوری آثار جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان در مشهد اظهار داشت: این مرحله از داوری جشنواره با کمک آقایان شهرام کرمی، مرتضی اسدیمرام و محمدعلی قویدل از اساتید شاخص استان هرمزگان طی روزهای جمعه و امروز شنبه به پایان رسید و 10 اثر بهعنوان آثار منتخب به مرحله بعد راه یافتند.
وی با بیان اینکه اسامی آثار منتخب بهزودی از طریق هیأتداوران اعلام خواهد شد، تصریح کرد: استقبال خوبی از جشنواره شده و نهایتاً حدود 55 اثر با کیفیت مناسب در مرحله نخست به دبیرخانه ارسال شد.
دبیر سیزدهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان رضوی با اشاره به مواجهه با دو آسیب در ابتدای برگزاری این جشنواره عنوان کرد: یکی از این آسیبها شرایط کرونایی بود و یکی از حوزه هایی که بشدت تحت تاثیر کرونا بود، حوزه تئاتر کودک و نوجوان است.
وی در ادامه گفت: شرایط کرونایی بهگونهای بود که کودکان و نوجوانان باید در فضای مدرسه یا سالنهای تئاتر حضور پیدا میکردند و این کار ما را سخت میکرد.
سیمریز گفت: این عرصه به مدت دو سال کاملا تعطیل بوده و کودکان و نوجوانان بیشترین آسیب را دیدند و بیماری کرونا در بسیاری از حوزهها از جمله برنامههای درسی و جنبی همانند تئاتر تاثیرات منفی گذاشته است و برنامههای تولیدی هم در این ایام به پایینترین حد خود در چندسال اخیر رسیده است.
وی در ادامه، گفت: هنرمندان این عرصه به علت شرایط نامطلوب و تعطیلی در دو الی سه سال اخیر بسیار کمکار شدند و این در حالیست که ۲۰۰ الی ۳۰۰ نمایش هر ساله تولید میشده است که اختلاف زیادی با تولیدات امسال وجود دارد.
دبیر سیزدهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان رضوی، افزود: هرساله در همدان و بندرعباس با حجم قابل توجهی از آثار جدید مواجه بودیم اما هماکنون این امکان در این دو جشنواره وجود ندارد و برخی از آثاری که پیش از کرونا تولیده شده امکان اجرا ندارند و فضای کمی برای اجرا نیز وجود دارد.
سیمریز در خصوص جشنواره تئاتر کودک و نوجوان که اولین سری جشنواره از مجموعه جشنوارههای بینالمللی امامرضا علیهالسلام است، گفت: بعد از ایام نوروز فضای مناسبی برای برگزاری جشنواره کودک وجود ندارد و بیشتر آنان درگیر امتحانات و پایان سال تحصیلی خواهند بود.
دبیر سیزدهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان رضوی، در ادامه گفت: هدف ما برگزاری این جشنواره تا پایان سال ۱۴۰۱ خواهد بود و این حالیست که زمان اعلام فراخوان جشنواره تا برگزاری آن، کوتاهترین زمان در مجموعه جشنوارههای امامرضا بوده است.
سیمریز با اشاره به اینکه سطح جشنواره با حضور هنرمندان حرفهای بالا رفته، اظهار داشت: حضور هنرمندان حرفهای را در این جشنواره بودهایم و هدف ما رساندن جشنواره به بالاترین کیفیت ممکن در پایان سال خواهد بود.
دبیر سیزدهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان رضوی با اشاره به اینکه بعد از اختتامیه حداقل سه گروه بهصورت مستقیم حمایت خواهند شد، افزود: بنای دبیرخانه جشنواره در اداره کل ارشاد استان هرمزگان این است که سه اثر برگزیده این جشنواره بلافاصله بعد از اتمام جشنواره و در شهرهای مختلف استان هرمزگان به ویژه مناطق محروم، برای مخاطبان کودک و نوجوان بر روی صحنه برود.
وی در پایان گفت: این برنامه به صورت جدی پیگیری خواهد شد و گروه از بندرعباس به شهر خودش برنمیگردد و این اتفاق به صورت پیوسته با جشنواره رقم خواهد خورد.
انتهای پیام/