English Arabic
به شمس توس خوش آمدید. / ثبت نام کنید / ورود
    
 

اخبار

14بهمن‌ماه؛ آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره تئاتر و نمایش عروسکی رضوی/ سیم‌ریز: میزان مشارکت افزایش یافته است

14بهمن‌ماه؛ آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره تئاتر و نمایش عروسکی رضوی/ سیم‌ریز: میزان مشارکت افزایش یافته است
دبیر سیزدهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان و نمایش عروسکی رضوی با بیان اینکه آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره 14 بهمن‌ماه است، گفت: از نظر میزان مشارکت مخاطبان در این دوره، ما به نسبت میانگین ادوار مختلف شاهد افزایش تعداد آثار بوده‌ایم.

مهدی سیم ریز در گفت‌وگو با ستاد اطلاع‌رسانی بیستمین دوره جشنواره‌های ملی و بین‌المللی فرهنگی و هنری امام‌رضا(ع) اظهار کرد: این سیزدهمین دوره جشنواره تئاتر کودک و نوجوان و نمایش عروسکی رضوی است و فراخوان  جشنواره همزمان با اعلام فراخوان جشنواره های امام رضا علیه السلام اوایل دی‌ماه منتشر شد که با استقبال خوب نمایش‌گران حوزه کودک و نوجوان روبه‌رو و تا امروز بیش از 40 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. ضمن اینکه  آثار جشنواره در دو بخش رضوی و تجلی احادیث رضوی مورد تفکیک قرار گرفته است.

وی افزود: در روز 15 بهمن جلسه بازبینی آثار با حضور سه داور برگزیده تئاتر کشور آقایان شهرام کرمی، مرتضی اسدی مرام و جناب قویدل از استان هرمزگان برگزار می‌شود و نهایتاً 10 اثر به بخش نهایی جشنواره راه پیدا می‌کند و اسفندماه در شهر بندرعباس میزبان این 10 گروه در بخش نهایی خواهیم بود.

سیم‌ریز تصریح کرد: با توجه به اینکه دوره حاضر، اولین نوبت بوده که آثار به صورت بارگذاری بر روی سامانه جشنواره به نشانی Portal.Shamstoos.ir پذیرش می‌شد برخی مسائل و ناآشنایی‌ها در فضای کار به وجود آمد که بعضی گروه‌ها مجبور شدند به صورت مستقیم دی وی دی اثر را ارسال کنند. براساس آنچه که در سایت جشنواره ثبت شده حدود 32 نفر و یک تعداد اثر هم به صورت مستقیم و لوح فشرده آثار را ارسال کردند و تقاضای حضور در جشنواره را داشتند.

دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان و نمایش عروسکی رضوی خاطرنشان کرد: از نظر میزان مشارکت مخاطبان در این دوره ما به نسبت میانگین ادوار مختلف در دوره سیزدهم شاهد افزایش تعداد آثار بوده ایم.

وی عنوان کرد: جشنواره رضوی از آغازین دوره‌هایی که برگزار می‌شد، تعدادی از فعالان حوزه کودک و نوجوان و نمایش عروسکی را ثابت همراه خودش کرده و جمعی از فعالین این حوزه به صورت مستمر با دبیرخانه این جشنواره در بندرعباس ارتباط داشته و هر سال تولید اثار رضوی توسط این جمع اتفاق می‌افتاده ازین جهت جزو جشنواره‌هایی که توانسته مخاطب ثابت خودش را داشته باشد.

سیم ریز بیان کرد:در چهار سال گذشته به دلیل بیماری کرونا و فاصله افتادن بین دوره دوازدهم که در سال 97 برگزار شده و دوره حاضر که یک شکاف چهارساله ایجاد کرده، بخشی از این مخاطبان را از دست داده بودیم اما در اولین ارتباط‌هایی بعد از اعلام فراخوان صورت گرفت، ما به سراغ همین طیف قدیمی جشنواره رفته و اکثر اینها به صورت فردی مجددا دعوت شدند؛ جدای از اینکه فراخوان هم به صورت عمومی اعلام شده بود.

دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان نمایش عروسکی رضوی گفت: حدود نیمی از مخاطبین مجدد ارایه اثر داشتند به دبیرخانه و قاعدتا بخشی از مخاطبین دوره سیزدهم هم مخاطبین جدید هستند و جوان‌ترها به این گعده اضافه شدند. بالاخره بعد از این شکافی که در همه حوزه‌های فرهنگی و هنری در چهارسال گذشته ایجاد شده قطعا باید یک برنامه ثابت برای نگه داشتن مخاطبین در دوره های پیش رو مدنظر باشد تا حداقل با تولید محتوا بتوانیم علاوه براینکه ارتباط مان را حفظ می‌کنیم دست‌مایه‌های مناسب برای تولید آثار بعدی را هم در اختیارشان بگذاریم.

وی ادامه داد: بنیاد بین‌المللی امام رضا علیه السلام چندسالی است که این روش را برای ایجاد محتوا که خواه و ناخواه منجر به ارتباط بیشتر با مخاطبین می‌شود در دستور کار خودش دارد؛ خصوصاً در حوزه تئاتر یکی از کارهای خوبی که بنیاد انجام داده در 3سال گذشته تولید نمایشنامه چه در بخش بزرگسال و چه در بخش کودک و نوجوان و نمایش عروسکی است که به‌نظرم افزایش این دست‌مایه‌ها بهترین روش برای ایجاد ارتباط و برای مخاطبین این حوزه در ارتباط با جشنواره است

سیم ریز درباره مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره نیز بیان کرد: معمولا به صورت مشخص اکثر جشنواره ها بازه یک هفته تا 10روز را تمدید می‌کنند؛ آن‌هم برای آثاری که در شرف آمادگی هستند یا تحویل پست شده یا در مراحل ارسال ممکن است اختلالی ایجاد شده باشد و ما طبق روال معمول 14روز به آخرین مهلت دریافت آثار که 30دی‌ماه بود اضافه کردیم.

وی با بیان اینکه باتوجه به اینکه جشنواره باید در دهه اول اسفندماه در شهر بندرعباس برگزار شود و بندرعباس بدلیل وضعیت جغرافیایی‌اش بهترین زمان برگزاری برای مخاطبینش اسفندماه است امکان تمدید بیش از آنچه تاکنون اتفاق افتاده وجود ندارد، اظهار داشت: 17 اسفندماه باید آثار برگزیده را اعلام کنیم تا گروه‌های منتخب فرصت آمادگی برای حضور در بندرعباس را داشته باشند و آمادگی حداقلی یک گروه برای اجرای صحنه، قبل از جشنواره را کسب کنند لذا بیش از 14 بهمن ماه امکان تمدید وجود ندارد و این تاریخ آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره است.

انتهای پیام/

۱۱ بهمن ۱۴۰۱ ۱۱:۰۵

اظهار نظر

میانگین امتیاز کاربران: 0.0  (0 رای)

امتیاز:
 
نام فرستنده:
پست الکترونیک: *  
نظر: *
 
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500  


کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) می‌باشد.