English Arabic
به شمس توس خوش آمدید. / ثبت نام کنید / ورود
    
 

اخبار

دیدار مدیرعامل بنیاد امام‌رضا(ع) با نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان/ آیت‌الله نورمفیدی: هنر ابزار ویژه‌ای در تبیین سبک زندگی اهل‌بیت(ع) و انتقال مفاهیم اسلامی به جهانیان است

دیدار مدیرعامل بنیاد امام‌رضا(ع) با نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان/ آیت‌الله نورمفیدی: هنر ابزار ویژه‌ای در تبیین سبک زندگی اهل‌بیت(ع) و انتقال مفاهیم اسلامی به جهانیان است
مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا علیه‌السلام با نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش ستاد اطلاع‌رسانی بیستمین دوره از جشنواره‌های ملی و بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع)، بعدازظهر امروز یکشنبه مرتضی سعیدی‌زاده مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امام‌رضا علیه‌السلام به همراه محمد رعیت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان با آیت‌الله سید کاظم نورمفیدی نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه گرگان دیدار و گفت‌وگو کردند.

مرتضی سعیدی‌زاده، مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا علیه‌السلام در این دیدار ضمن ارائه گزارش عملکرد بنیاد، اظهار کرد: بنیاد بین‌المللی امام‌رضا(ع) از سال 91 فعالیت‌های گسترده‌ای در حوزه توسعه و ترویج فرهنگ رضوی آغاز کرده است. به طور مثال در حوزه اطلاع‌رسانی، این بنیاد یک خبرگزاری رضوی دارد که همانند سایر خبرگزاری‌ها، البته در زمینه اطلاع‌رسانی و ترویج فرهنگ رضوی فعالیت می‌کند.

وی تصریح کرد: همچنین فصل‌نامه علمی پژوهشی بنیاد 10سال است با نام فرهنگ رضوی فعالیت داشته و تاکنون 40 شماره از آن منتشر شده است. این فصل‌نامه دارای گرید B وزارت علوم بوده و مقاله‌های علمی پژوهشی در حوزه معارف امام رضا چاپ می‌کند. همچنین بنیاد فصل‌نامه دیگری با عنوان معارف اهل بیت(ع) دارد که سه شماره آن تاکنون چاپ شده و موارد حقوقی جهت اخذ مجوزهای حقوقی آن دنبال می‌شود.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امام‌رضا علیه‌السلام گفت: این بنیاد در بستر فضای مجازی، شبکه‌های اجتماعی مربوطه را فعال کرده و گسترش فرهنگ رضوی در این بستر را مدنظر دارد. در بعد هنری نیز بنیاد تاکنون آثار فاخر را تولید کرده است. برای نمونه 4 سال است که توسط آقای حسن روح‌الامین منظره‌های گوناگونی از سیر مراحل حضور امام‌رضا(ع) از مدینه تا مرو، مناظرات حضرت و سلسله‌الذهب نقاشی و به جامعه هنری و ادب عرضه شده است.

سعیدی‌زاده در ادامه گفت: همچنین بنیاد در سال‌های اخیر به سمت برنامه‌های فرهنگی و هنری رفته است. جشن‌های دهه کرامت به همت بنیاد شکل گرفته و از این طریق در سراسر کشور برگزار می‌شود. سالیان گذشته این جشن‌ها را در 2000 نقطه ایران و سایر نقاط جهان داشته‌ایم و در حوزه نشر معارف رضوی به نوعی عطرافشانی شده است.

وی با بیان این‌که ماموریت اصلی بنیاد توسعه و ارتقای فرهنگ رضوی است، اظهار کرد: ابزارهایی که بنیاد در این عرصه به کار گرفته، ابزارهای هنر و رسانه است که در مسیر نشر معارف اهل بیت(ع) به کار می‌رود. بنیاد در ماموریت این حوزه در میدان تولیدات فاخر هنری و رسانه‌ای است.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امام‌رضا علیه‌السلام گفت: امسال بیستمین دوره جشنواره‌ها با محوریت جریان توسعه فرهنگ و هنر در حوزه زیست بوم معارف اهل بیت(ع) است که 16 جشنواره را فعال کردیم. 4 جشنواره شعر رضوی به زبان فارسی در حوزه کشورهای مختلف، جشنواره شعر عربی در حوزه کشورهای عرب‌زبان، جشنواره شعر آذری و ترکی در حوزه کشورهای ترک‌زبان منطقه برگزار می‌شود.

سعیدی‌زاده تصریح کرد: همچنین جشنواره شعر کودک و نوجوانان در میدان معارف اهل بیت(ع) را داریم. جشنواره داستان و رمان، هم در رده کودک و هم بزرگسال؛ جشنواره تئاتر هم کودک هم بزرگسال؛ جشنواره آواها و نواها در حوزه عرض ارادت فعالان این عرصه در سراسر کشور به ساحت امام رضا(ع)؛ و جشنواره سرود رضوی به میزبانی استان گلستان که با همکاری وزارت ارشاد و وزارت آموزش و پرورش مدنظر قرار گرفته و محصول یک اتفاق مبارک است که به امید خدا بتوانیم بستر سرود را در بین نوجوانان داشته باشیم.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امام‌رضا علیه‌السلام گفت: ما امروز دوازدهمین جشنواره سرود رضوی به میزبانی استان را داریم و براساس آن یک دوره آموزشی با حضور 80 مربی برتر کشوری که در سطح مدارس آموزش و پرورش فعال هستند را فراخوان کردیم و تا دو روز آینده در استان گلستان میزبان آنها هستیم.

سعیدی‌زاده گفت: به لحاظ کلی در عرصه جشنواره‌های رضوی، هم رویکرد معرفت‌افزایی را مدنظر داریم و هم رویکردهای تکنیکی مدنظر است که ماحصل این جریان تا اردیبهشت‌ماه 1402 است و جشن پایانی در شب میلاد امام رضا علیه‌السلام با حضور مسئولان کشوری در مشهد برگزار خواهد شد و امیدواریم بتوانیم از برکات بزرگانی همچون شما در این برنامه‌ها بهره‌مند شویم.

هنر ابزار ویژه‌ای در تبیین سبک زندگی اهل‌بیت(ع) و انتقال مفاهیم اسلامی به جهانیان است

آیت‌الله سید کاظم نورمفیدی نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان و امام‌جمعه گرگان نیز ضمن قدردانی از فعالیت‌های بنیاد امام رضا(ع) در حوزه نشر معارف رضوی اظهار کرد: ما پیروان خاندان پیامبر به تعبیر حضرت امام خمینی(ره) افتخارمان این است که تابع ثقلین هستیم. آنچه باید گفت این‌است که تاکنون برای قرآن اقدامات فراوانی انجام شده اما باید بررسی کنیم که چطور می‌توانیم این اقدامات را به دنیا انتقال دهیم.

وی با اشاره به این‌که باید مبانی قرآن براساس شرایط روز جامعه تفسیر شود گفت: این موضوع در مورد اهل بیت(ع) که خاندان پیغمبر(ص) هستند نیز صدق می‌کند و ما مسلمانان باید این موضوع را با جدیت دنبال کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان تصریح کرد: در همین حوزه شعر و سرود، باید بررسی شود کسانی‌که می‌خواهند شعر بگویند آیا راهنمایی می‌شوند که چگونه شعر بگویند تا این رویکرد حداقل در حوزه توحید و خداشناسی و حرکت بشریت به سمت خدا در باب عبودیت ذات اقدس الهی باشد. باید بررسی شود چه قدر اشعار ما می‌تواند این بُعد زندگی ائمه اطهار علیهم‌السلام به‌ویژه حضرت رضا(ع) را در حوزه هنر و به زبان هنر به مخاطبان انتقال دهد.

آیت‌الله نورمفیدی گفت: ما باید در عرصه هنر بین‌الملل و این دست اقدامات هنری با دنیا حرف بزنیم و مفاهیم دینی را منتقل کنیم؛ و چه زیبا می‌شود اگر بتوانیم این شعرها را به چنین سمتی سوق بدهیم و این اشعار به زبان‌های مختلف ترجمه و در جهان عرضه شود.

وی ادامه داد: همچنین در بعد عملی ائمه که می‌تواند راهکار به مردم نشان دهد و سبک زندگی را تعریف کند نیز باید جنبه انتقال مفاهیم را دنبال کرد. هرچند در حوزه تبیین زندگی ائمه ما چون قلم در دوران بنی‌امیه و بنی‌عباس در دست دیگران بوده و آنطور که باید و شاید ائمه روی دایره نبوده‌اند، اقدامات جدی نشده و لذا باید کار شود و کارها عمیق باشد.

وی گفت: رفتارهای حضرت امام رضا(ع) در مسائل اخلاقی باید تبیین شود چرا که امروز نه فقط در کشور خودمان بلکه همه دنیا به این معارف والا نیاز دارند. دنیا نسبت به معنویات تشنگی خاصی پیدا کرده و میدان خوبی فراهم است تا وارد عرصه شویم و این خلا را پر کنیم.

آیت‌الله نورمفیدی در ادامه تصریح کرد: مسئولیت ما به‌عنوان شیعیان اهل بیت پیامبر(ص) در عرصه نشر و ترویج معارف ائمه اطهار بسیار سنگین‌تر است؛ به ویژه وقتی در چنین برنامه‌هایی کار عنوان بین‌المللی به خود می‌گیرد.

وی گفت: باید بگردیم در تاریخ و روایت‌ها و مطالبی را پیدا کنیم که می‌تواند بر روی مخاطبان بسیار تأثیر داشته باشد و این موارد در قالب شعر مطرح شود وگرنه می‌بینید در قالب‌های دیگر، دشمنان اسلام با زبان دیگر صحبت می‌کنند و دنبال برنامه‌های خودشان می‌روند.

آیت‌الله نورمفیدی با بیان این‌که باید این عرصه را فراتر از حوزه داخل کشور دید و برای آن برنامه داشت، گفت: باید وارد میدان‌های جدید و به‌ویژه عرصه مجازی شد تا در زمینه‌های مختلف معنوی اقدامات مرتبط با خدا و خلق خدا پیگیری شود و مسائلی که علیه دین اسلام و اهل بیت پیامبر(ص) تبلیغ می‌شود مدنظر قرار گیرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان با اشاره به ضرورت نهادینه‌سازی فرهنگ رضوی گفت: در همین حوزه جشنواره رضوی، باید گفت شعرایی که می‌خواهند شعر بگویند اگر همین نماز حضرت رضا(ع) را در قالب شعر بپرورانند، می‌تواند مثمرثمر باشد. ما باید برویم به سمتی که در قالب شعر، امام رضا(ع) را معرفی کنیم. به طور مثال همان بحث ولایت عهدی امام که بگوییم این ولایت عهدی امام چه بوده است؛ خیلی از مردم همین موضوع را نمی‌دانند و باید این موارد برای مردم بازگو و تبیین شود.

امام جمعه گرگان در پایان سخنانش  با تقدیر دوباره از اقدامات بنیاد فرهنگی و هنری امام‌رضا(ع) گفت: بعضی از اشعاری که فرضاً در نوحه خوانده می‌شود، می‌تواند مخاطب را جذب کند و باید در حوزه امام رضا علیه‌السلام هم اقدامات اینچنین انجام شود و ما اقدامات بنیاد در این عرصه را ارج می‌نهیم و تقدیر می‌کنیم.

جشنواره سرود رضوی نخستین همکاری مشترک وزارتخانه‌های آموزش‌وپرورش و ارشاد در این عرصه است

در ابتدای این دیدار، محمد رعیت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های بنیاد امام‌رضا علیه‌السلام در استان و جشنواره سرود رضوی گفت: به لطف خدا و عنایت امام‌رضا(ع) استان گلستان امسال میزبان جشنواره ملی سرود رضوی شد و با توجه به نگاه حمایتی نماینده محترم ولی فقیه در استان امیدواریم بتوانیم به بهترین شکل ممکن آن را برگزار و دنبال کنیم.

وی تصریح کرد: این بخش از جشنواره‌های رضوی به میزبانی استان در حوزه نوجوانان و دانش‌آموزان است که به همت بنیاد و همکاری وزارت آموزش و پرورش و ارشاد در استان گلستان برگزار می‌شود. سرودها با محتوای آموزه‌های امام رضایی از سراسر کشور فراخوان شده و از طریق دبیرخانه اقدامات مربوط به آن صورت می‌گیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این اعتماد به استان شده که جشنواره مذکور به عنوان تنها کار مشترک آموزش و پرورش و ارشاد با چنین رویکردی دنبال شود. در همین حوزه، کارگاه‌های متنوع آموزشی در بخش‌های مختلف امروز و فردا به میزبانی استان برگزار می‌شود.

وی اظهار کرد: برگزاری هرچه بهتر و موفق‌تر این رخداد نیاز به حمایت نماینده محترم ولی فقیه در استان دارد که بتوانیم با کمک استاندار و همراهی همه مسئولان مربوطه بهترین نتیجه را داشته باشیم.

انتهای پیام/

۹ بهمن ۱۴۰۱ ۱۸:۵۸

اظهار نظر

میانگین امتیاز کاربران: 0.0  (0 رای)

امتیاز:
 
نام فرستنده:
پست الکترونیک: *  
نظر: *
 
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500  


کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) می‌باشد.