به گزارش ستاد اطلاعرسانی بیستمین دوره از جشنوارههای ملی و بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع)، ظهر امروز شنبه مرتضی سعیدیزاده مدیرعامل بنیاد بینالمللی امامرضا(ع) به همراه سیدجواد رفائی مشاور فرهنگی هنری بنیاد و عبدالرحیم افروغ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر با آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان دیدار و گفتوگو کردند.
مرتضی سعیدیزاده، مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا علیهالسلام در این دیدار ضمن ارائه گزارش عملکرد بنیاد، اظهار کرد: بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) از سال ۹۱ با مصوبه هیئت وزیران تشکیل شده و در واقع بر مبنای اتصال بودجه زیارتی برای استانهای خراسان، قم و شیراز است که معاونت فرهنگی استانداریهای مربوطه تبدیل به معاونت زیارت هم شد.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا علیهالسلام ادامه داد: این بنیاد، ضلع سوم برای توسعه فرهنگ رضوی و خارج از چارچوب آستان قدس بهعنوان زیرمجموعه وزارت ارشاد و یک نهاد بینالمللی در فضای دولت است که به توسعه فرهنگ رضوی میپردازد.
وی تصریح کرد: درباره سابقه فعالیتهایی که منجر به تشکیل این بنیاد شد باید گفت از سال ۸۱ جشنوارههای امام رضا(ع) در اداره کل ارشاد خراسان شکل گرفت و تا سال ۹۱ حدود 10 جشنواره در گستره ملی و بینالمللی در حوزه های مختلف برگزار و فعال شد. در کنش این فعالیتهای فرهنگی و هنری، با مصوبهای هیئت وزیران بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا علیهالسلام را برای توسعه فرهنگ رضوی ایجاد کرد.
سعیدیزاده با بیان اینکه اصلیترین فعالیتهای بنیاد، جشنواره امام رضا علیهالسلام است، گفت: این جشنواره در سالیان گذشته 8 میلیون و 500 اثر دریافت کرده و عمومیترین جشنواره ملی کشور در این حوزه است و توانسته در تمامی استانهای کشور و همچنین کشورهای دیگر توسعه فعالیت داشته باشد.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا علیهالسلام گفت: ما امسال جشنواره امام رضا علیهالسلام را با یک نگاه تخصصیمحور و حرفهایشدن مدنظر قرار دادهایم تا یک ویرایشی به لحاظ آسیب شناسی گذشته و رویکرد تحولی آینده داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در حوزه شورای سیاستگذاری ملی هم سعی کردیم حرفهای عمل شود که سابقاً اینطور نبود و یک بودجه به استانها اختصاص داده میشد و استانها با توجه به زیستبوم خودشان برنامه برگزار میکردند. امسال ما دبیر ملی انتخاب کردهایم و اعتبارات را نیز افزایش دادیم. ابتدای مسیر قرار بود جشنواره با 4میلیارد تومان اعتبار برگزار شود که این رقم را به 15میلیارد تومان افزایش دادیم.
سعیدیزاده گفت: در این جشنواره رویکرد تولید محصول را مبنا قرار دادیم چرا که بعضاً جشنوارههای فرهنگی به نوعی جشنوارههای ویترینی بوده است .
مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا علیهالسلام گفت: امسال چهاردهمین جشنواره داستان کودک و نوجوان در استان بوشهر در حال برگزاری است؛ پیشتر جشنوارهها در استانها در گردش بود اما امسال قرار شد چهار سال در یک استان بماند تا بتواند پتانسیلها را شناسایی و استعدادیابی کند.
وی ادامه داد: دبیر این جشنواره به میزبانی بوشهر دکتر نویدی مهر از اساتید حوزه کودک و نوجوان هستند. اختتامیه جشنواره داستان کودک و نوجوان تا اردیبهشتماه سال آینده در استان برگزار میشود. این جشنواره ملی است و باید برای تمامی استانهای کشور جریان تبلیغاتی و اطلاع رسانی بدهد و از بوم استانهای کشور داستانهای خوبی برای قشر کودک و نوجوان تهیه شود.
سعیدیزاده گفت: علاوه بر اینکه بوشهر در جشنواره کودک و نوجوان میزبان است، باید در جشنوارههای دیگر نیز فعالیت داشته باشد. از چهار جشنواره بینالمللی، امسال سه مورد جشنواره شعر است و 16 جشنوارهای که برگزار میشود همگی با رویکرد تولید محصول خواهد بود.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا علیهالسلام گفت: یکی از سیاستهای جدید بنیاد این است که سبد برنامههای بنیاد را از یک برنامهمحوری به هفت برنامهمحوری ارتقا بدهیم. یکی از آنها جریان خبر و اطلاعرسانی است. ما در بنیاد، خبرگزاری رضوی را داریم و توسعه موضعی مدنظر حول محور اخلاق، عدالت، معنویت و عقلانیت با محوریت انسان ۲۵۰ ساله است که حضرت آقا تعریف کردند .
وی ادامه داد: در بستر فضای مجازی نیز در حال فعالسازی «رسانه امین» هستیم که رسانهای با تولیدات کوتاه 4 یا 5 دقیقهای و براساس سیره امامرضا(ع) خواهد بود. همچنین فصلنامه فرهنگی، رضوی را داریم که فصلنامه علمی پژوهشی است و چهل شماره تاکنون کار شده و مجوز 10 ساله و گرید b وزارت علوم را داریم. کارهای خوبی در حوزه مقالات علمی پژوهشی آقا امامرضا(ع) در بنیاد انجام شده است.
سعیدیزاده ادامه داد: فصلنامه دوم بهعنوان معارف رضوی است که بنیاد در حال توسعه آن بوده و شماره سوم چاپ شده و شماره چهارم تا انتهای سال منتشر میشود .علاوه بر این، تولیدات فاخر هنر و رسانه در حال پیگیری است. قرار است دو فیلم سینمایی در جشنواره فجر ببریم و جریان سینمای کشور را متاثر از فرهنگ رضوی کنیم و همچنین تولید تئاتر خوب در فضای کشور داشته باشیم.
وی در ادامه به فعالیتهای بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا علیهالسلام در عرصه بینالملل اشاره کرد و گفت: توسعه فرهنگ رضوی در جهان تشیع و اسلام از جمله برنامههای بنیاد بوده است. رویکرد وحدتآفرینی و هویتآفرینی به جهان تشیع و اسلام مدنظر ما قرار دارد. در فضای بینالملل ما بهدنبال گسترش معارف ناب اهل بیت(ع) هستیم.
سعیدیزاده ادامه داد: در حوزه زنان، همایش بینالمللی خادمین فرهنگی زنان مدنظر بوده که با محوریت اهل بیت(ع) و امامرضا(ع) شکل پیدا کرده است. در این زمینه دو همایش برگزار شده و همایش بعدی سال آینده خواهد بود.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا علیهالسلام در پایان اظهار کرد: هرساله در شب میلاد امام رضا علیهالسلام اختتامیه جشنوارههای رضوی برگزار میشود و از 8 خادم ملی و بینالمللی که فعالیتی در حوزه توسعه فرهنگ رضوی داشتهاند، تقدیر میشود.
ضرورت نهادینهشدن فرهنگ رضوی در جامعه
امام جمعه بوشهر با قدردانی از تلاش بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) این نهاد را ظرفیت مهم و تاثیرگذار در منظومه ترویج فرهنگ اهل بیت علیهالسلام نام برد و بیان کرد: نهادینه شدن فرهنگ رضوی در جامعه به ویژه در نسل کودک، نوجوان و جوان بسیاری از مشکلات و آسیبهای فرهنگی، اجتماعی جامعه را برطرف میکند.
آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری فرهنگ رضوی را حرکت به سمت سعادت و کمال دانست و اضافه کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیتهای مهمی در عرصه ترویج فرهنگ ائمه طهارت علیهالسلام انجام شده که بیشتر در عرصه ساختاری بود.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر اهمیت معارف و فرهنگ رضوی را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: ایجاد فعالیتهای پژوهشی، علمی، فرهنگی در حوزه نظام فکری رضوی یکی از نیازهای مهم جامعه است.
وی شرایط جامعه در هجمه فرهنگی دشمن را مورد اشاره قرار داد و افزود: در آینده نزدیک جنگ جهانی اندیشهها در جوامع پیشبینی شده که باید برنامهریزی جامع در عرصه مقابله با این تهاجم فرهنگی انجام شود.
امام جمعه بوشهر جایگاه هنر در عرصه مقابله با جنگ فرهنگی و اندیشه را مهم دانست و گفت: فرهنگ رضوی و خط مقاومت در این محور بسیار مهم است که تولید محصولات هنری با فرهنگ رضوی بسیار اثرگذار است.
نماینده ولیفقیه در استان بوشهر تدوین سند 20 ساله فرهنگ رضوی را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: بررسی ضعف و آسیبهای فرهنگی و ترویج فرهنگ رضوی بر اساس برنامهریزی ضروری است.
صفایی بوشهری با بیان اینکه قرآن کریم هنرمندانهترین قالب در جامعه بشریت است تصریح کرد: در برگزاری جشنوارههای مختلف رضوی توجه به برش منطقهای یک ضرورت است.
بوشهر، میزبان برگزاری چهاردهمین جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر نیز با اشاره به برگزاری چهاردهمین جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی به میزبانی بوشهر تصریح کرد: فعالیت این جشنواره بهصورت تخصصی آغاز شده است که اختتامیه آن اردیبهشت ماه سال 1402 در بوشهر برگزار میشود.
عبدالرحیم افروغ نقش برگزاری جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی در تولید کتاب برای جامعه هدف را مهم دانست و بیان کرد: فرهنگ، معارف و آموزههای رضوی، سبک زندگی، فرهنگ زیارت، جلوههای مهربانی و مهرورزی در سیره امام رضا علیهالسلام از محورهای جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی است.
وی آموزههای دینی و تربیتی در سنت و سیره امام رضا علیهالسلام را از دیگر سر فصلهای این جشنواره دانست و اضافه کرد: پیش از این، استان بوشهر میزبانی این جشنواره در رشتههای شعر رضوی، خاطرهنویسی رضوی و سفرنامهنویسی رضوی بر عهده داشته است.
انتهای پیام/