به گزارش روابط عمومی بنیاد بین المللی امام رضا علیه السلام، سومین نشست شورای سیاستگذاری جشنواره امام رضا(ع) با محوریت همایش های علمی و پژوهشی شنبه نوزدهم مهرماه با حضور مرتضی سعید زاده، مدیر عامل بنیاد امام رضا(ع) و ابراهیم شریفی، معاون مدیرکل امور استان ها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجتمع فرهنگی ولایت در مشهد برگزار شد.
در این جلسه مدیران ادارات کل استان های کرمانشاه، اردبیل، ایلام و مرکزی که متولی برگزاری همایش های علمی و پژوهشی رضوی هستند و نیز معاونان فرهنگی استان ها حضور داشتند.
این جلسه به منظور توسعه تولیدات و آثار پژوهشی و علمی به عنوان مرجع و منبع آثار فرهنگی و هنری و استفاده از ظرفیت های همه استان ها در برگزاری این جشنواره برگزار شد.
معاون مدیرکل امور استان ها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این نشست با توجه به اهمیت و جایگاه پژوهش بیان کرد: بنیاد امام رضا(ع) بایستی توجه ویژه و تلاش مضاعفی در حوزه علمی و پژوهشی در راستای فرهنگ رضوی داشته باشد.
ابراهیم شریفی با اشاره به بغض دشمنان نسبت به مکتب اسلام و در راس آن تشیع، نسبت به جامعیت اقدامات پژوهشی و علمی سیره رضوی و در شان حضرت رضا(ع) تاکید کرد.
وی تصریح کرد: در حوزه پژوهشی بایستی از کارهای تکراری پرهیز کرد لذا این مهم مستلزم حرکت در این حوزه مطابق با نیاز و شرایط جامعه است.
معاون مدیرکل امور استان ها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدامات پژوهشی را مرجعی برای تولید آثار فاخر فرهنگی و هنری از جمله فیلم، تئاتر و ... دانست.
شریفی ابراز امیدواری کرد: با نگاه تحولی شاهد اقدامات و تلاش جدی در استان ها در راستای برگزاری جشنواره های فرهنگی، هنری، علمی و پژوهشی خواهیم بود.
لزوم ایجاد کتابخانه تخصصی رضوی
در این نشست مشترک علی صفدری؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه پیشنهادات خود را پیرامون پررنگ شدن نقش پژوهش در تفاهم نامه ها، اختصاص بودجه قابل توجه به حوزه پژوهش و در نظر گرفتن نظام تشویقی در این بخش برای استان ها را اعلام کرد.
وی همچنین به لزوم شکل گیری بانک اطلاعاتی در حوزه علمی و پژوهشی، ایجاد یک دایره المعارف از آثار پژوهشی و در دسترس قرار دادن آن برای عموم و ایجاد یک کتابخانه تخصصی با موضوع رضوی برای پژوهشگران و محققان اشاره کرد.
صفدری همچنین با توجه به تلفیقی بودن استان کرمانشاه، خواستار مشارکت فضلا و علمای اهل تسنن در شورای سیاستگذاری همایش علمی و پژوهشی در استان شد.
ظرفیت جشنواره شعر رضوی در راستای تعامل ادیان
در ادامه عبدالله بحرالعلومی؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل با اشاره به اینکه تاریخ مناظرات امام رضا(ع) نقطه عطفی در تعامل ادیان و مذاهب الهی است، افزود: از این ظرفیت می توان در سطح بین الملل به ویژه در جشنواره شعر اهل بیت(ع) بهره برد.
وی ابراز کرد: ظرفیت تبدیل جشنواره شعر رضوی در سطح ملی و بین المللی در تعامل ادیان و معرفی فرهنگ رضوی در جهان بسیار بالاست.
آثار پژوهشی کاربردی وارد مرحله اجرا شود
علی هوشمند؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام نیز در این جلسه با اشاره به جایگاه و اهمیت پژوهش افزود: متاسفانه بسیاری از آثار پژوهشی ما در کتابخانه ها خاک می خورد لذا پژوهش های کاربردی در جشنواره از ابتدا باید در عرصه فرهنگی و هنری دیده شود و به اثر فاخر تبدیل شود.
تشکیل دبیرخانه منطقه ای در حوزه پژوهش
سینا دلشادی؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان مرکزی با تاکید بر بازنگری و رصد کارکردهای جشنواره ها پیشنهاد شکل گیری دبیرخانه منطقه ای در بخش پژوهشی را داد.
تولیدات پژوهشی در دسترس عموم قرار گیرد
فائزه عظیمی زاده اردبیلی؛ استاد دانشگاه امام صادق(ع) و خادم برگزیده فرهنگ رضوی از دیگر حضار این جلسه اظهار کرد: تولیدات علمی و پژوهشی بایستی از طریق فضای مجازی، فعالیت های دیجیتال، نمایشگاه کتاب در دسترس عموم قرار گیرد.
وی همچنین به ضرورت تاسیس انجمن علمی رضوی و کتابخانه فوق تخصصی در حوزه رضوی تاکید کرد.