به گزارش واحد خبر و اطلاع رسانی بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، افتتاحیه برنامه های بخش دانشگاهیان دوازدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع)، هم زمان با چهارمین همایش علمی - پژوهشی طبالرضا(ع) با حضور کاراندیش مروستی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر خدادوست معاون وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی،سیدجواد جعفری مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) و جمعی از فرهیختگان و دانشگاهیان کشور، در تالار ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
کاراندیش مروستی: فرهنگ به اصحاب فرهنگ و هنر واگذار شود

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم، با تاکید بر مدیریت صحیح منابع انسانی گفت: اگر نیروی انسانی به درستی مدیریت شود، منابع مالی نیز به شکل درستی مدیریت خواهد شد.
علی اصغر کاراندیش مروستی با بیان این مطلب افزود: گاهی منابع مالی به اندازه کافی صرف می شود اما به دلیل عدم وجود مدیریت صحیح در حوزه منابع انسانی، نتیجه لازم به دست نمی آید.
وی با اشاره به نقش فرهنگ در مدیریت منابع انسانی گفت: منابع انسانی زمانی به خوبی مدیریت می شوند که به بحث فرهنگ توجه کنیم و به آن بها دهیم.
معاون وزیر ارشاد تاکید کرد: زمانی که خواسته ای از طرف مردم در بخش فرهنگ نباشد، مسئولان به سمت مسائل اقتصادی و عمرانی می روند.
معاون وزیر بهداشت: سبک زندگی اسلامی یعنی برخورداری از حیات طیبه

در ادامه مراسم محمد خدا دوست، معاون طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: جای خالی حکیم پروری در آموزش پزشکی ما به شدت احساس می شود.
وی خاطر نشان کرد: آموزش پزشکی ما برگرفته از مکاتب غربی است به همین دلیل خلاء هایی در آن احساس می شود که یکی از این خلاها جای خالی حکیم پروری در آموزش پزشکی است.
وی با اشاره به تفاوت سبک زندگی در جهان بینی غربی و اسلامی گفت: در جهان بینی اسلامی، هدف از خلقت انسان، عبودیت و بندگی است. برای اینکه زمینه برای عبودیت و بندگی فراهم شود باید سبک و شیوه زندگی هم به گونه ای تعریف شود که راستای تحقق مسیر هدف جهان بینی اسلامی باشد.
خدادوست افزود: سبک زندگی اسلامی یعنی برخورداری از حیات طیبه و رسیدن به این حیات طیبه سلوک ایمانی و توحیدی را می طلبد.
ترویج فرهنگ رضوی در جامعه امروز امری ضروری است

سپس سیدجواد جعفری، دبیر جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ رضوی در جامعه امروز امری ضروری است، اظهار کرد: در راستای تحقق این امر، جشنواره امام رضا(ع) تأسیس و در دورههای متمادی فعالیتهای مناسبی را در جهت گسترش فرهنگ و سیره رضوی انجام داده است.
وی ادامه داد: در مرحله دانشگاهی دوازدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) تعداد 9 دانشگاه در سطح استان خراسان رضوی با تمرکز بر قشر جوان فعالیت و همکاری دارند که با افتتاح بخش دانشگاهیان این جشنواره برنامههای آن آغاز و تا دهه کرامت در سطح کشور ادامه دارد.
فقهالرضا(ع) موضوعی تعبدی در امور شرعی است
در این همایش هم چنین حجتالاسلام مهدی ابراهیمی، معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه وقتی از طبالرضا(ع) سخن می گوییم قطعاً سخن از طبی است که منسوب به امام رضا(ع) است، گفت: فقهالرضا(ع) موضوعی تعبدی در امور شرعی است
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در بررسی علم طب پیشفرضهایی نهفته است، ادامه داد: توجه به نوع رابطه میان علم و دین اهمیت دارد، زیرا متفکران در این زمینه مباحث مهم و جدی را مطرح کردهاند.
ابراهیمی اضافه کرد: در دین در زمینه سلامت و طب، گزارههای بسیاری وجود دارد که یکی از آنها رسالهای است منسوب به امام رضا(ع) که هر کدام از گزارههای پزشکی و جملات این امام بزرگوار در این کتاب متفاوت بوده و نیاز به بحث و بررسی دقیق و کار پژوهشی دارد، زیرا بسیاری از آنها دیدگاههای دقیق فلسفی است.
ابراهیمی گفت: نکته مهم دیگر این است که دستورات طب سنتی باید سهلالوصول بوده تا این طب بتواند جایگاه خود را در جامعه بشری پیدا کند، لذا رسالت متخصص طب سنتی در جامعه امروز این است که دادههای طب سنتی را آسان و علمی در اختیار مردم قرار دهد.
رونمایی از اسناد تاریخی دارالشفاء امام رضا(ع)

در ادامه این همایش با حضور محمد هادی زاهدی، رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، از نمایشگاه اسناد تاریخی دارالشفاء امام رضا(ع) آستان قدس رضوی رونمایی شد.
بر اساس این گزارش، چهارمین همایش علمی ـ پژوهشی طبالرضا(ع) طی دو روز، 17 و 18 اردیبهشتماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تالار ابنسینای این دانشگاه برگزار می شود.
یادآور میشود، عصر امروز و فردا شرکتکنندگان در چهارمین همایش علمی و
پژوهشی طبالرضا(ع) در مشهد به ارائه مقالات خود در موضوعات این همایش
میپردازند.
